שמירת שבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 25/11/03 07:24 ל בחשון התשסד

שאלה

חברי מתחיל להתחזק ומיום ליום לומד הלכות חדשות ומבצעם.

ביום שישי עובד עד שבע בערב. אין לו אפשרות אחרת (לסיים מוקדם, לבטל יום עבודה זה וכ'ו)

היום מאוד קשה למצוא עבודה ולכן לא מתפנק.

הוא מאוד רוצה להתחיל לשמור שבת אך זו הבעייה המפריעה. השבת נכנסת ב4 ללערך והוא מסיים את עבודתו בשבע. שאלתי:

האם אפשר להתחיל לשמור שבת מעת הגיעו הביתה כלומר בשמונה בערב. או שאין טעם וכבר השבת חוללה?

אשמח לקבל תשובה מיידית.

בתודה מראש.

תשובה

צריך לשמור את כל השבת כולה.
אדם בין אנוס בין שוגג בין מזיד ברגע שהוא יכול לשמור את השבת יתחיל לשמור אותה.
לכן חברך צריך לשמור את השבת החל מן הרגע בו הוא מסיים את העבודה. לכן במידה שאפשר ללכת ברגל ולא ליסוע באוטו יעשה זאת.
ב"ה מתוך שמירת שבת זאת יזכה לעזרתו של הקדוש ברוך הוא וימצא הסדר כיצד הוא יוכל לעבוד ולשמור את השבת בשלמותה.
בברכת הצלחה,
צבי קוסטינר.