שמירת שבת.

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/06/13 20:33 טז בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמא שלי בת 77, בודדה בבית. אני ביתה גרה מאות ק"מ ממנה ומצליחה לבקרה בחגים ובחופשות.

אנו ארבעה אחים. שניים דתיים ושניים חילוניים.

אימי, לבדה ברוב השבתות, כי אחי עסוקים ורחוקים. אח אחד מבקרה לקידוש ובא למוחורת אחה"צ מאוחר.

אמא שומרת שבת.

בזמן האחרון היא מתלוננת מאוד על בדידות. היא חלשה מאוד ומאוד משעמם לה בשבתות עד כדי בכי ודיכאון.

היא רוצה להדליק טלוויזיה. האם זה אפשרי. היא לא מסוגלת ללכת. האם מותר לה לעלות במקרים מיוחדים על רכב?

תשובה

לשואלת: שלום,
מצוות כיבוד אב ואם מחייבת אותכם לדאוג לאימא גם במצב הנוכחי ואל לכם לחפש דרכים מקלות ע"י חילול שבת חלילה.
בברכה הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה