שאל את הרב

שמירת שבת בבית חילוני

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/02/12 00:08 ה באדר התשעב

שאלה

שלום רב,

קודם כל, כל הכבוד לכם אתם עושים עבודת קודש! אני נהנת לקרוא פה שאלות ותשובות לנהאתי ואני אף מתחזקת מזה.

אז קודם כל אני עוד מעט בת 18 בתהליך חזרה בתשובה. בעזרת הקב"ה אני אלך בתחילת שנה הבאה למדרשה ויתחיל את התהליך שלי באמת.

אבל עכשיו, יש לי איסורי מצפון על שמירת שבת. בחיים שלי לא שמרתי שבת, אני לא יודעת גם איך לשמור שבת, כאמור אני באה מבית חילוני. אנחנו כן מאמינים ואבא שלי הולך לבית כנסת ועושים קידוש. אבל אנחנו לא שומרים שבת. אני עד עכשיו חושבת לעצמי "אוקי בסדר, עוד מעט את תלכי למדרשה ותחווי שבת אמיתית ותלמדי כבר שם איך לשמור באמת שבת" הבטחתי לקב"ה שאני שנה הבאה ישמור בטוח שבת בשלמות. אבל מה עם עכשיו? אני רוצה זיכרון טוב משמירת השבת הראשונה שלי ולשמור אותה כמו שצריך וזה יהיה רק במדרשה. ולא לשמור שבת לבד בחדר ולהסתגר כל השבת ואני יהיה עצובה. האם זה בסדר שאני אחכה עד אז שזה עוד כמה חודשים לשמור שבת כמו שצריך ובנתיים אני לא ממש אשמור. זה לא אומר שאני אראה טלוויזיה ואשחק במחשב. אבל אני לא יגיע למצב של הסתגרות בחדר בשביל לא לשמוע או לראות טלוויזיה במקרה. זאת הייתה שאלה של מה אני יעשה בחודשים האחדים אבל יש שאלה שיותר מציקה לי. גם אם אני אתחזק ושבת יהיה אצלי דבר ממש קדוש. איך אני אשמור שבת בבית חילוני?? זה אפשרי בכלל? או גם אז לחקות עד שיהיה לי בעזרת השם בית משלי?לעשות מה שאני יכולה? אבל הם ממש יעלבו ממני ולא נעים לי לבקש מהם. אני יודעת שזה נשמע מוזר שאני שואלת אם מותר לי בנתיים לא לשמור שבת. אבל הכוונה היא אם בנתיים לעשות את מה שאני יכולה ומה שאני גם יודעת בנתיים איך לשמור שבת. ואם יש דרך אחרת אז אני אקבל בשמחה.

בכל מקרה תודה מראש באמת שכל הכבוד לכם!

תשובה

שלום
אשריך שזכית לדבר גדול.
את לא חייבת להסתגר בחדר, כל זמן שלא את הדלקת את הטלוויזיה זה לא נחשב כחילול שבת שלך גם אם את שומעת אותה. על נח נאמר שהיה איש צדיק בדורותיו ויש מרבותינו שדורשים לגנאי ואומרים שאם היה בדורו של אברהם לא היה נחשב לצדיק ויש שדורשים לשבח ואומרים שאם היה בדורו של אברהם כל שכן שהיה צדיק יותר ונראה ששני הפירושים משלימים זה את זה כי באמת במציאות יש צדדים לכאן ולכאן וכך גם בעניין שמירת השבת שלך יכול להיות שלעומת המדרשה היא לא נחשבת כצדקות יתירה ובכל זאת בזכות השמירה הנוכחית תזכי להתקדם במדרשה בבחינת דורו של אברהם ובעזרת ה' תהיי צדיקה עוד יותר.

ולכן למעשה הדברים לא סותרים תשתדלי לשמור שבת ככל שאת יכולה וכאמור אין בשמיעת הטלוויזיה איסור ומתוך השמירה הבסיסית בע"ה תתקדמי לדרגות גבוהות יותר

ויקוימו בנו דברי הנביא מלאכי " הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ לָכֶם, אֵת אֵלִיָּה הַנָּבִיא לִפְנֵי בּוֹא יוֹם ה' הַגָּדוֹל וְהַנּוֹרָא. וְהֵשִׁיב לֵב-אָבוֹת עַל-בָּנִים, וְלֵב בָּנִים עַל-אֲבוֹתָם".
ברכה והצלחה
אייל משה

כתבות נוספות