שמירת עיניים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/09/13 16:42 יא בתשרי התשעד

שאלה

שלום לרב,אני נערה בת 17 והנני רוצה לשאול שאלה:

אתמול היה יום כיפור ומאוד השתדלתי לנצל את הזמן לתפילות ומעשים טובים,ותשובה!

אך לצערי לא עבר זמן רב ויום אחרי חטאתי בסרטונים לא צנועים ולא יכלתי למנוע את זה,כל פעם שזה קורה אני מתחילה לבכות ולא מבינה איך אני נופלת ברשת כל הזמן! ולמה זה קורה לי,הרי לבנים זה יותר קשה..

מה הרב מציע לעשות?

תשובה

שלום וברכה,

יישר כח על תפילותיך ביום הכיפורים! מי ייתן ונזכה כולנו לתפילות, מעשים טובים ותשובה.

ב"ה הקב"ה ברא אותך בריאה, עם גוף מתפתח ומערכת פיזיולוגית אשר יום אחד תאפשר לך להביא ילדים ואור לעולם.
אמנם יש הבדלים רבים בין גברים לנשים אך באופן בסיסי המשיכה המינית קיימת באותה מידה אצל שני המינים ולכן גם אצלך באופן טבעי קיים יצר מין - וטוב שכך.

לצערנו ברשת יש פיתויים רבים ולפיכך אנו נחשפים לתכנים שאיננו רוצים בהם. העצה הראשונה היא להאמין בכח התשובה. ייתכן וזו לא תהיה הפעם האחרונה שתחשפי לתכנים שאינך רוצה בהם אך עליך לא להתייאש. המשיכי להאמין ביכולת שלך לחיות חיים של טוהר וקדושה - ובע"ה תזכי לכך.

שנית, פעמים רבות דווקא הקדשת אנרגיות רבות להיאבק 'ביצר הרע' גורמת לנו להכניס גול עצמי ולהיכשל שוב שוב. לכן, העצה החשובה ביותר היא לא להתמקד ב'סור מרע' אלא להתמקד ב'ועשה טוב'. לאמור, המשיכי לעשות מעשים טובים, הרבי בתפילה ובמחשבות טוב. שלבי את מעשיך הטובים עם אמונה ביכולתך לתקן ובסופו של דבר כוחות החיים שלך יופיעו אור גדול בעולם.

חג שמח,
אביאל