שמירת נגיעה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/09/13 00:42 כג בתשרי התשעד

שאלה

שלום

אני יודע שהנושא נשאל הרבה מאוד פעמים אך בכל זאת הייתי שמח לקבל הסבר הלכתי ומוסרי נרחב לגבי שמירת נגיעה. אם אפשר להתייחס לנקודה הנטענת שהיום זה כבר לא רלוונטי וכו..

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מבחינה הלכתית הנושא הזה די פשוט. בתורה יש ציווי להתרחק מדבר ערווה. כלומר, האיסור הוא לא רק על היחסים המיניים אלא כל קרבה הקשורה בכך. חז"ל קבעו כי כל נגיעה מהווה קרבה ולפיכך אסורה.

בהקשר הרחב יותר של נושא זה ניתן להתחיל בקישור זה:
www.olam-jew.com/word/maga.doc

בשולי הדברים יש להוסיף כי עיסוק נרחב יותר מידי בעניינים אלו מפספס את המהות. לאמור, יש תחומים כל כך עמוקים ומוסריים שעלינו לעסוק בהם (לשון הרע לדוגמא) אשר הקפדה עליהם מסוגלת להביא כל כך הרבה אור לעולם. משום מה יש לנו נטיה דווקא לעסוק בנושאים הקטנים הללו של נגיעה במקום להעמיק בדברים חשובים בהרבה.

בברכה,
אביאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן