שמירת נגיעה וכיבוד הורים

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 09/03/14 16:04 ז באדר ב'

שאלה

שלום.1. ההורים שלי גרושים ואבא שלי התחתן שוב.זאת אומרת שיש לי סבא חורג. האם מותר לי לבוא ולחבקו וכדו..? מצד שמירת נגיעה..

2.ויש מצב שאמא שלי בעז"ה תתחתן.יהיה מותר לי לגעת בבעלה??

3.ועוד שאלה... אני גרה עם אבא שלי ואשתו. האם אני צריכה לכבד את אימי החורגת כאמא? היא נכללת ב'כבד את אביך ואמך'? ומה עם אמי הביולוגית מה הדין שלי כלפיה?

תודה מראש!!!!!!!!!!!

תשובה

שלום,

ככלל, את מחויבת בדיני נגיעה כלפי גברים אלה. תסבירי להם בעדינות, ובעז"ה הם יבינו.

מצד חובת כיבוד הורים, את מחויבת גם בכבוד הורים חורגים, כל זמן שהם נשואים לאחד מהורייך.

בברכה.