שמירת נגיעה במסגרת מד"א

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/09/11 21:16 יט באלול התשעא

שאלה

אני נערה כבת 17 שמסיימת בימים אלו קורס מגישי עזרה ראשונה במגן דוד אדום, רציתי לדעת, האם יש בעיה לגעת במטפל שאיתי תוך כדי הטיפול באנשים? והאם זה משנה אם זה טיפול דחוף או לא..?(אני מניחה שבמטופל אין בעיה כי זה לצורך רפואי) תודה מראש! ושנה טובה! אני.

תשובה

איזה סיבה יש לגעת במטפל שלידך?
אם הוא היה שואל אם מותר לו לגעת במתנדבת שעובדת איתו, הייתי עונה לו שהוא צריך להיזהר משתי סיבות-
1. הוא עלול להיסחף רגשית ולא לטפל כמו שצריך.
2. זה עלול להתפרש מצדה כהטרדה מינית.
אני מבין שהמסגרת מאד מקרבת והאמבולנס לא מאפשר הרבה מקום, ולכן חשוב , אדרבא, להקפיד יותר על גדרי האיסור ושמירת המרחק, ואפילו קצת להחמיר יותר מהרגיל, כדי להמליח לשמור על ההתנהגות הראויה והנכונה.
לא כדאי, לעשות מצוה גדולה ולקלקלה בעבירה.

כל טוב,