שמירת העיניים

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/09/02 23:39 טז בתשרי התשסג

שאלה

אני לומד בשיעור ב' בישיבה גבוהה.

בדרך כלל בחופשת בין הזמנים - אני נתקל במראות לא צנועים.לא בקניון - אלא ברחוב הצדדי ביותר,

או מכרזות פרסומת. הפתרון היחיד הוא להסתגר בבית... כיצד עלי להתמודד?

תשובה

שלומות

אכן, זו בעיה קשה.
אבל בקריאת שמע אנו אומרים: "והיו הדברים האלה אשר אנכי מצווך היום על לבבך" ומכאן עלינו להבין שככל שהדברים יופנמו יותר, ויהיו חלק מאתנו, כך ייקל עלינו להתמודד עימם.
ההסתגרות אינה מהווה פתרון בעיה שהרי אז עולם הדמיון יוכל למלא את החלל. נכון, לא צריך להתגרות ביצר, לא צריך ללכת בכוונה למקומות אלה. צריך לחיות בנורמאליות מתוך טבעיות ומתוך בטחון גדול.

בברכה,

שי