שמירת הלשון

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 12/02/17 16:07 טז בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אם יש עבירה כשאני משתפת חברה קרובה ואשת סוד שלי בכאבים שיש לי בקשר לבני משפחה קרובים, בגלל דברים שנעשו לי וכעסים שיש לי וכו וכו. אני לרוב משתדלת להימנע מזה וזה קורה רק אם צצה תקרית ביננו ו"יושב לי על הלב" . האם יש פה עבירה או לשון הרע? תודה

תשובה

ראשית יישר כח על עצם השאלה.
לא הבנתי מה זאת אומרת עבירה או רק לשון הרע?
גם לשון הרע הוא עבירה.
באופן כללי, ראוי שלא לפרוק מתחים וכעסים על קרובי משפחה באוזני אחרים ולא משנה כמה הם קרובים. זה מהווה רק פורקן לכעס ולא באמת פותר את הבעיות. הדבר הנכון הוא ללמוד לנהל שיח שאינו פשוט ונעים, אבל חיוני מאוד כדי לפתור את הבעיות ולא רק לפרוק מתחים.
אמנם זו דרך מעט ארוכה, אבל היא נקיה יותר, ללא לשון הרע, והיא באמת פותרת את הבעיות מהשורש.

איננו צריכים להיבהל מבעיות. הן שם. דרך הטבע שאנו שונים האחד מהשני ויהיו לנו חילוקי דעות ומחשבות ורצונות שונים, וכמו שבעניין הטעמים יש לכל אחד טעם אחר: מתוק, חריף, מלוח וכד', כך על אחת כמה וכמה בענייני מהות. אמנם כמו שבענייני הטעמים למרות הטעמים השונים אנו גרים ביחד ומתפקדים כמשפחה אחת אוהבת, כך גם בעניינים אלו עלינו לעשות כן. אין זה אמור לגרוע כלום מאהבתנו האחד לשני. מותר לבקר ולהאיר, אם הכל נעשה מתוך אהבה ומתוך רצון לבנות ולא להשפיל חלילה האחד את השני.

בהצלחה רבה במשימת החיים הארוכה של בניית חיי משפחה טובים.