שמירת ההלכה בסניף מעורב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/02/02 07:02 כג בשבט התשסב

שאלה

שלום, אני חניכה בבני-עקיבא כבר 5 שנים וכבר מספר פעמים עולה השאלה על חברות בין חניכים בתנועה.

באולפנא שבה אני לומדת חונכתי שזה אסור וכך גם הסבירו לי בשו"ת ארוך בנושא בסמינריון,

והישתכנעתי!!!

אני שומרת נגיעה ומאמינה שהאיסור על החברות הוא גדר נכון כדי שלא אגיע לדברים חמורים יותר.

השאלה שלי היא איך נמנעים מ"התאהבות" עם חברים בסניף???

מה עושים כדי שלא אגיע למצב שארצה חבר???

תשובה

בס"ד

אם את מסוגלת לכך - כווני את מחשבותיך באופן כזה שלא יפנו כלפי בנים. ככל שאת חושבת עליהם יותר - יותר את מגיעה למצבים הקרובים ל"התאהבות". ככל שחושבת פחות - פחות.

אם זו משימה קשה עבורך, ובאמת זו משימה קשה עבור כל אחד, תשתדלי להדיר את רגליך מהסניף.

אולי תפגשו כמה בנות ותקימו מסגרת בני עקיבא נכונה יותר - בתחילה בניכן לבין עצמכן, עיסקו בפעולה רצינית שתתאים למה שאתן רוצות ולא למה שמקובל בחברה אבל לא מקובל עליכן.

רק בנות שתעמודנה על דעתן יחוללו מהפכה בחשיבה ומהפכה בהתנהגות.

מהפכה מתוך ענוה ואהבה. מתוך אמונה ויושר.

בהצלחה