שמירה בין בשר לחלב

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/09/02 19:29 כב בתשרי התשסג

שאלה

אני אשכנזיה השומרת 4 שעות בין בשר לחלב.(מנהג אבותי) אם בעתיד אני אתחתן עם אדם ממוצא הולנדי ששומר שעה אחת בין בשר לחלב, האם להמשיך לשמור 4 שעות או להצטרף למנהג בעלי?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

בעקרון המנהג הוא שאישה מקבלת על עצמה מנהגי בעלה ומחלוקת אם יש צורך בהתרת נדרים.
ואם בעלה מסכים יכולה להמשיך לאחוז במנהגי אבותיה למרות שיש להבחין בין מנהגים שלא קשורים למשפחתיות כגון נוסח תפילה לבין זמן ההפרדה בין בשר וחלב שאינו נוח כשיש בבית שני מנהגים.

בברכה,

שי