שמות לבנים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/09/12 08:30 ח בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

רציתי להתייעץ לגבי שמות לבנים.

השמות שאני מתלבטת הם :

1. איתי .

2.איתמר.

3.יהונתן .

4.תומר .

5.אלעד.

מה הפרוש שלהם ואילו שמות טובים לבחירת שם לתינוק ?

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

כשנולד ילד ניתנת להוריו רוח הקודש מיוחדת לבחור את השם המתאים לו ביותר. ולכן נכון לחכות ללידה על מנת להסגר על שם.
אין בעיה לחשוב לפני כן על שמות- אך להחליט רק כשהילד נולד.

לגבי השמות
כולם שמות עבריים יפים ושמות של בנים:
1. איתי- איתי הגיתי היה מגיבורי דוד המלך.
2. איתמר - היה בנו של אהרון הכהן הגדול הראשון
3. יהונתן - בנו של שאול המלך, ידידו הטוב של דוד המלך ואדם בעל ענוה ייחודית ונדירה.
4. תומר- עץ מעצי ארץ ישראל, יונק משורשיה ומכוחה ומסמלה. על דבורה הנביאה נאמר שישבה ושפטה והנהיגה את ישראל תחת התומר
5. אלעד- שם מודרני (מופיע בתנ"ך אך זכה לעדנה דווקא ביישוב המתחדש בארץ) מביע את נצחיותו של הקב"ה.

שיהיה בשמחה בריאות ונחת
אור