שמונה פרקים ועוד

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 22/04/13 12:22 יב באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב

1.אני עומד לסיים את סדרת השיעורים של הרב על שמונה פרקים באתר של מכון מאיר.הרמב"ם מתאר את הדרך להגעה לנבואה,ע"י שינוי אישיותי.איך ייתכן שמעלת הנבואה נקנית בתהליך שלא מכיל כלל חיוב במצוות,ענין שעל פניו אמור להיות מוצב בראש ובראשונה?מה זה מעיד על הקשר שבין קבלת עול מלכות שמיים ואישיות מאוזנת?

2.ידוע שרגשות והוכחות שכליות לנכונות הצורך בקיום מצוות הינן חסרות תוקף ממשי ואינן מובילות לחיי אמונה יציבים ומלאים.ברור שיש משהו יסודי יותר שמוביל לקבלה בלתי מעורערת במציאות ד' ובצורך בקיום מצוותיו.שלל ההוכחות,גם אלו ההיסטוריות שאין עליהן הסכמה מקיר לקיר כלל,יכולות להוות גורם תומך בלבד.אם כן,מה עומד בבסיס הקבלה הזו?איך מתקבלת ההכרה בשרשרת החכמים ומסירת התורה ממעמד הר סיני ועד ימינו ללא היסוס?האם זה קשור בבסיס לאישיות האישית של כל אחד ואחד ולזו של החכמים שעומדים בראש האומה?

תודה לרב

תשובה

שלום וברכה

1) חלק מהאיזון האישיותי מגיע דרך עשיית המצוות כפי שהוא מפרט בסוף פרק ד
2)זוהי שאלה חשובה אולם לא קשורה לספר שמונה פרקים. על מנת לענות עליה ממליץ לך להביט בסדרת השיעורם הזו שבדיוק עוסקת בשאלות הללו
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742