שם לתינוקת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 26/08/08 12:57 כה באב התשסח

שאלה

ב"ה נולדה לי בת ביום כ"א באב. האם השם אביבית הינו שם מתאים לילדה? אם לא, איזה שם ממליץ הרב? ((מה לגבי: שירה, הדס, רוני?)

תודה רבה. מרים מגבעת זאב

תשובה

שלום מרים,

סליחה על האיחור בתשובה. בטח כבר בחרתם שם.
בחירת שם היא גם הזדמנות מיוחדת, גם אחריות וגם רגע של שמחה. מעטים משנים או מוסיפים לשם שקבלו מההורים, על כן יש להורים להשקיע מחשבה בעניין.
מצד אחד, השם הפרטי קשור לעצמיות שלנו, למשהו מהמהות של עצם הקיום, של הנפש – על כן יש להתייחס אל הבחירה מתוך חיפוש הקשור למקום פנימי מאוד. מצד שני, אין בבחירת שם מסודות המיסטיקה, ולא צריך ידיעה בקבלה או משהו דומה.
השם "אביבית" הוא שם יפה והוא מרמז לעניין של התחדשות החיים והברכה באביב. אם כי אין אנו מוצאים את השם הזה במקורותינו ואין לו משמעות יהודית מיוחדת.
העיקר, שהשם שבחרתם אן שתבחרו יבוא ממקום הקשור לחלומות שלכם לחיים שאתם רוצים לבנות יחד כמשפחה, לשאיפות הרוחניות האמיתיות והעמוקות שלכם לילדים שלכם.
בברכה, דוב ברקוביץ