שם לתינוקת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/05/13 21:30 כה באייר התשעג

שאלה

שלום וברכה

ילדתי ביום רביעי האחרון כ״א אייר בת.

רצינו לדעת מה השם הכי טוב מבין:

1. מאיה/מיה, 2. מעיין/ מעין,3. נטע, 4. רוני , 5. הלל.

עלי לציין שרב כבר אמר לנו לא לקרוא בשלושת העדיפויות הראשונות ולא פרט. הדבר מצער אותנו אבל אנחנו מבינים שטובת הילדה קודם.

תודה רבה מראש

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

ישנם רבים שנותנים שמות על פי קבלה. מקובלנה מרבותי שרואי שההורים יתנו לילדיהם את השם אותו הם אוהבים. כמובן שיש להשתמש בהגיון ולא לתת שם של אדם רשע. על כן או אני רואה עדיפות בענין וכל אדם בוחר מה שלבו חפץ.

שוב, ישנם הרבה שלא יסכימו עמי על הנושא- במידה ותרצו פרספקטיבה המבוססת על תורת הסוד אני ממליץ להתייעץ עם הרב שמואל אליהו.

כל טוב ומזל טוב

הרב אביע״ד סנדרס