שליח הציבור שיש לו טלויזיה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 15:55 יא בתשרי התשסג

שאלה

האם זה נכון שאסור שהשליח ציבור יהיה אדם שיש לו טלויזיה בבית???

פשוט שמעתי הרצאה מערוצי הקודש...

הייתי שמחה לקבל את המקור לכך, ואת כל הפרטים שצריך לבדוק לגביי שליח הציבור, כי בעלי מתפלל בבית כנסת ששליח הציבור רואה טלויזיה ורק אם אראה לו את המקור לאיסור הוא יסכים לשקול הצעתי לעבור לבית כנסת עם שליח ציבור יותר ירא שמיים.

בתודה מראש.... נשואה!

יישר כח על אתר מועיל זה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מעתיק לך את הקרטריונים שמופיעים בשולחן ערוך:

שולחן ערוך אורח חיים סימן תקפא

סעיף א

וידקדקו לחזור אחר שליח צבור היותר הגון והיותר גדול בתורה ומעשים שאפשר למצוא,

שיתפלל סליחות וימים נוראים;

ושיהא בן שלשים שנים, גם שיהא נשוי (כל בו).

מיהו כל ישראל כשרים הם, רק שיהיה מרוצה לקהל; אבל אם מתפלל בחזקה, אין עונין אחריו אמן. וכן צריך שיוציא כל אדם בתפלתו;

ואם יהיה לו שונא ומכוין שלא להוציאו, גם אוהביו אינם יוצאים בתפלתו (הגהות מנהגים ישנים). ויש מקומות נוהגים שהמתפלל סליחות מתפלל כל היום (כל בו). "
אני חושב שזה חמור לצפות בטמבלוויזיה בדברים האסורים
אני חושב שזה חמור לומר פסק הלכה "שמי שיש לו טמבלוויזיה אסור לו להיות ש"ץ "

כי זה לא קרטריון -ואולי הוא לא רואה,
ואולי היא מקולקלת.ואולי ואולי ואולי.

במקום ואולי צריך לומר בלשון חיובית נעימה וברורה:
השליח ציבור צריך להיות "היותר הגון והיותר גדול בתורה "שיש בין הקהל.
וכל קהילה יש לה את ה"מוחזקים"ואת ההגונים שלה ואת גדולי התורה שלה.

אני חושב שהחכם עניו בראשו ויעורר בשקט ובצינעה את תשומת ליבו של רב בית הכנסת או מנהיג הקהילה ,
והוא בוודאי ימצא את בדרך היותר נכונה שתקובל התפילה לרצון.

בברכה,

עוזיאל