שלט אזכרה חוץ לבית כנסת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/08/11 21:22 ד באב התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב .

האם יש איזו מניעה לתלות שלט עם הנצחה לעילוי נשמה או מי התורם של השלט

מדובר בשלט חיצוני שכתוב בו שם בית הכנסת

תשובה

שלום יצחק,

א. נפסקה בהלכה שאין כל בעיה בשלט הנצחה בבית הכנסת המציין את התורם.
ב. טוב שהשלט ייעשה באופן שאין בו התגנדרות או ניסיון של התורם להראות את כבודו או את עושרו. טוב שהשלט ייעשה באופן שאינו מפריע לרושם שהעיקר הוא ראשית כול בית הכנסת ואחר כך הנצחת הנשמה ורק בסוף התורם. הצניעות הנה הערבון להנצחה אמיתית.
ג. כל זאת ראוי ונכון בשלט הנצחה הנמצא בתוך בית הכנסת. יש להקפיד על כך ביתר שאת בכל הקשור לשלט חיצוני המהווה מעין כרטיס ביקור פומבי של בית הכנסת.
בברכה, דוב ברקוביץ