שלושת השבועות!

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 20/06/07 20:42 ד בתמוז התשסז

שאלה

שלום, אנחנו קבוצה של בנות שאנחנו רוצות לצאת לטיול בצפון. אין לנו אפשרות לצאת לפני שלושת השבועות ואחרי שלושת השבועות זה מאוחר מדי רציתי לדעת אם אפשר לצאת לטיול בצפון(נסיעה בטרמפים, שחיה בכינרת) בשלושת השבועות?

אם אפשר את הדעות של האשכנזים ואת הדעות של הספרדים בבקשה. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,
מותר לטייל בשלושת השבועות, גם לאשכנזים וגם לספרדים. יש כאלו שממידת חסידות נמנעים מחשש מאותם ימים. לגבי תשעת הימים הרי שאין לטייל בהם. טרמפים בכלל לא רצוי, ויש לנהוג בתבונה וללא לקיחת סיכונים מיותרים.

כל טוב, חיים רטיג , ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.