שלושת השבועות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/07/06 03:41 כא בתמוז התשסו

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה!

רציתי לברר כמה דברים בקשר לשלושת השבועות.

לפי דברים שקראתי ושמעתי, יש רבנים המתירים לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות, כרקע, בזמן נהיגה או עבודה, וגם בנוגע לים ובריכה יש המקלים.

אני מאוד אוהבת מוזיקה, תמיד אני שומעת רדיו או דיסקים, כמעט בכל מצב שאפשר,

רציתי לדעת אם יש עניין להסתמך על ההקלות האילו ולשמוע מוזיקה וללכת לים, או שאכן יש המקלים, אבל עדיף לא לנהוג כמותם.

וזה סוגיה שאני עוסקת בה הרבה, אני לא חושבת שצריך לחפש כל הזמן הקלות, אבל מצד שני, עד כמה כן להרשות לעצמנו להקל בדברים שאנחנו יודעים שיש לנו על מי לסמוך.

תודה רבה, ושנשמע רק בשורות טובות, לנו ולעמ"י.

תשובה

בשלשת השבועות אין איסור לרחוץ בים או בבריכה, אך החל מראש חדש אב- עד ט' באב- אין לרחוץ רחצה של תענוג, כך שאין ללכת לים או לבריכה.
איסור לשמוע מוסיקה בעצם לא מופיע בספרי ההלכה הקלאסיים, בין השאר בגלל העובדה שלפני כמאה שנים, לא היתה שמיעת מוסיקה במכשירים ביתיים נפוצה כל כך. נראה הדבר, כי ב"תשעת הימים" (א-ט באב) ראוי לא לשמוע מוסיקה, גם כרקע, אך ב"שלושת השבועות" אפשר לשמוע מוסיקה, אם אין זה בקול רם, ולא באופי של "תזמורת חתונה".