שאל את הרב

שלום בית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/07 08:49 יג בתשרי התשסח

שאלה

רציתי לדעת מה אפשר לעשות במקרה שבו אני מאד אוהבת את בעלי אבל יש דברים קטנים שהוא חושב שאני מתכוונת אליהם כשאני אומרת משהו ובכלל לא חשבתי על זה. ניסיתי לדבר איתו על זה כשאנחנו במצב טוב אבל זה לא עזר. אנחנו מאד אוהבים ורוצים לחיות טוב. יש פעמים שהוא גם אומר מילים שהוא לא מעלה על דעתו שזה פוגע ואני גם לא אומרת, עדיף לשתוק ואחר כך כשנרגעתי אני שואלת אותו על זה. אבל לעיתים מילים שלעולם לא חשבתי שהוא יפרש בצורה כזו הוא פשוט בטוח שאני חשבתי כך וזה פוגע בו.

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה
הנושא שאת מעלה מלווה הרבה מאוד זוגות. אין אחד שלא יעיד כי הדבר החשוב ביותר בין בני זוג הוא תקשורת טובה, ועד שהם לא מצליחים לעלות על אותו תדר, ולדבר האחד עם השני באותה שפה שתובן לשניהם, יש הרבה תקלות והרבה משברים. יש גם הרבה ספרות פופלרית ולפעמים קצת קיצונית (כמו גברים ממאדים ונשים מנגה) המדברת בנושאי ההבדלים בכלל בין גברים ונשים והשפות השונות, ובכלל כדאי לקרוא מעט מהם – לא להשתעבד להם אבל להכיר את הנושא
לא קל לייעץ ממרחק לזוג שלא מכירים, ובוודאי שאיני יודע כל כך הרבה פרטים, כמו כמה שנים אתם נשואים, מה התקדמתם עד היום, מה את מעריכה שניתן לקדם בהמשך ועוד ועוד.
מה שאת מתארת שאתם עושים הוא הכיוון הנכון. נכון הוא לנסות לדבר האחד עם השני לאחר שנרגעים* נכון הוא ללמוד בעדינות כיצד הוא נוהג לפרש את הדברים שלך, ואז לדעת אפוא את צריכה להרחיב כדי שלא תהיה פרשנות מוטעה וממה את צריכה להימנע* נכון שהוא ילמד את אותו הדבר עלייך.
בקיצור, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להמשיך לדבר האחד עם השני, לנתח מעט את המשברים שהיו בדיבורים ביניכם כדי ללמוד יותר מה לעשות ומה לא לעשות, וכך להתקדם יותר ויותר. במקביל, לעשות עוד דברים בתחום אחר שיראו האחד לשני כמה אתם אוהבים האחד את השני ורוצים בטובת האחד לשני, ואז גם הנטייה לפרש לא נכון את הדיבורים ביניכם – תרד.

כל טוב והרבה הרבה שלום

כתבות נוספות