שלום בית-דחוף

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 25/12/02 07:34 כ בטבת התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

חברה טובה של אשתי מקיימת מסיבת יום הולדת במוצ"ש במקום הפתוח בשבת ולכן אינו מצויד בתעודת כשרות. אשתי רוצה ללכת מפאת כבודה של חברתה.כמובן שלא נאכל שם. ייתכן שתהיה שם שירה בציבור או ריקודים.

תשובה

שלום רב
אין לסעוד במקומות שאין להם תעודת כשרות גם בגלל האיסורים עצמם הכרוכים בכך וגם בשל ההטעיה שיכולה להיווצר לאנשים אחרים שלא ידעו מה בדיוק אתם אכלתם ואפילו שלא אכלתם דבר.
שירה בציבור כשלעצמה אינה בעייתית אבל ריקודים מעורבים וצפיה בהם אסורים לכל הדעות.
יחד עם האמור,יש להסביר לרעייתך את חומרת הנושא שעל הפרק ןלקוות שתבין.