שלא עשני אשה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/03/09 23:13 ח באדר התשסט

שאלה

שלום,

אשמח אם תוכלו להסביר לי למה הגברים אומרים בברכות השחר "שלא עשני אשה" והנשים אומרות "שעשני כרצונו".

תודה ויום נעים.

תשובה

שלום וברכה,

נושא זה נשאל לדעתי בכל פורום אפשרי, ובכל אתר בו יש פונקציה של "שאל את הרב". ימי עיון נערכו לכבודו, מאמרים נכתבו - הכל מכל כל.
דומה, שכל דבר שאכתוב כבר נאמר. לכן עצתי לך, להשקיע מעט בחיפוש באתרים שונים באינטרנט - מכון מאיר, כיפה, מורשת,ישיבה, שורש - יש על כך עשרות שיעורים מעמיקים ומקיפים, מכל ההיבטים האפשריים.
אני מצרף כאן תשובה מעניינת של הרב שי פירון.
https://www.kipa.co.il/ask/show/68092

כל טוב,
עוזיה
(המשיב אינו רב)