שכר על חופשה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 17/08/06 22:33 כג באב התשסו

שאלה

בעלי עובד במוסד חינוכי לא רישמי בו מתקיימת חופשת קיץ בת 5 שבועות. כאשר כל אחד מאנשי הצוות תורן למשך שבוע. מכיוון שבעלי לקח חופשה בת שבוע לפני החופש הוא היה תורן למשך שבועיים.

לאחר התורנות הודיע בעלי למנהל החווה על כוונתו לעזוב את העבודה בתום חודשיים כמסוכם בחוזה. בתגובה דרש ממנו המנהל למלא את 3 השבועות הנותרים בתורנות ואמר שאחרת לא יקבל תשלום על ימי החופשה.

יש לנו חשש לתת עוד ימי עבודה מכיוון שאיננו בטוחים שנקבל את התשלום המלא בתואנות שונות כפי שקרה עם עובדים קודמים.

1. האם מותר למנהל לשנות את שסוכם וידוע מראש על חופשת הקיץ?

2. האם מותר לבעלי לא לחזור לעבוד לאחר החופשה למרות שכך מסוכם בחוזה מחשש שלא נקבל את התשלום?

אדם קרוב אצל עצמו ולכן אנו פונים אל הרב לעצה לפני שנגיע לדין תורה.

נודה על תשובה בהקדם.

תשובה

א. באופן כללי יש לכבד הסכמים וגם אם אין להם תוקף מבחינת דין ממון מ"מ ראוי לאדם לעמוד בדיבורו. (חושן משפט רד ז').
ב. אין אני יודע פרטים מדוייקים בהקשר שלכם, לכן ראוי ללכת לת"ח שיודע בדיני ממונות או לבה"ד ולפרט להם ועל פי זה לנהוג.
הרב דרור