שכר ועונש

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 29/09/02 16:35 כג בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב!

בתורה ובכתובים בכלל אין כל הזכרה לעולם הבא. אפילו כשיש בתורה אזכור לשכר מובטח על מצוה מסוימת השכר מתייחס לעולם הזה - כמו כיבוד אב ואם " למען יאריכון ימיך על האדמה.." - מדוע אין אזכור לעולם הבא? ומדוע אין אף הבטחה לשכר בעולם הבא?

תשובה

שלום רב,
תשובה אחת היא שכל מגמת התורה היא דוקא העולם הזה לקדש אותו ולרומם אותו ולא "לברוח" לעולם הבא, ולכן העיקר הוא השכר שמגיע בעולם הזה והופעת השכינה בעולם הזה הגשמי, כך כתב הגר"א בפירושו לשיר השירים פרק א' פסוק ג'.
עיין ב"כלי יקר" על פרשת בחוקותי (פרק כ"ו פסוק י"ב) שמביא עוד שבע תשובות לשאלה זו מחכמינו הראשונים.

למד אותם ושתזכה להגדיל תורה ולהאדיר.

בברכה צבי קוסטינר.