שכל או רגש מה קודם למה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/01/03 18:58 טז בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

שמעתי לפני כמה זמן על ההבדל שבין אהבה - להתאהבות.

אהבה באה קודם מהשכל, ואח"כ מהרגש - והתאהבות, (שהיא שלילית, ממה שהבנתי), באה קודם מהרגש, ולבסוף מהשכל.

הנקודה היא, שהרגש הוא הגורם ל"הידלקות", בלי שמכירים את האדם. לכן, אדם שנדלק על בחורה (או להפך...), לפני שעוד יכיר אותה הוא כבר יהיה מוכן לוותר על דברים שהוא מחפש - כלומר, אחרי שיכיר את מי שהוא נדלק עליה, הואיתחיל לתרץ תירוצים כדי "לחפות" על החסרונות שלה, והכל בגלל אותה התאהבות לא בריאה.

רציתי לדעת אם הרב שמע על זה משהו, מהי דעתו בנושא, ואם הוא יוכל להסביר את הנושא בצורה יותר מפורטת - מהשאלה אפשר להבין שאני לא בדיוק יודע על מה מדובר...

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) קבלת החלטות מריכה להיות בדרך ה"מל"ך"

קודם-מוח מחשבה,
אח"כ-לב רגש,
אח"כ-כבד-כליות החלק הנמוך של האדם.

ר"ת=מלך.
אם אדם הופך את סדר קבלת ההחלטות אז זה ר"ת כלם-כלום.

ולכן בכל דבר ועניין יש להפעיל קודם את המוח ורק אחר כך את הרגש.

2)עיין:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1823

בברכה,

עוזיאל

.