שכחנו בדיקת חמץ

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 16/04/14 13:38 טז בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,

אני גרה בכדירת שירות השנה.

לפני פסח ביצענו נקיון של כל הדירה ואף מכרנו את החמץ בדירתנו.

הבעיה היא ששכחנו לעשות בדיקת חמץ בדירה.

מה הדין ומה ניתן לעשות?

אודה להסבר.

תודה רבה וחג שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ומועדים לשמחה.

בספר "שולחן ערוך", חלק "אורח חיים", סימן תל"ה, סעיף א', יש התייחסות מאד ברורה ומדוייקת לשאלתך: לא בדק בליל י"ד- יבדוק ביום י"ד באיזו שעה שיזכור מהיום
לא בדק כל יום י"ד- יבדוק בתוך הפסח
לא בדק בתוך הפסח- יבדוק לאחר הפסח, כדי שלא יכשל בחמץ שעבר עליו הפסח שהוא אסור בהנאה
ועל הבדיקה שלאחר הפסח לא יברך.

תשובה מספקת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן