שיר השירים

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 15/01/06 17:38 טו בטבת התשסו

שאלה

סיפרו לי ששיר השירים עוסק כולו בדימוי עם ישראל ואלוהים. שיר השירים הוא שיר אהבה (או ארוטי) ואני רוצה לדעת ולהבין איפה בדיוק רשום ששיר השירים הוא שיר שכולו דימוי בין העם היהודי ואלוהיו.

איפה ההוחכה לכך?

תודה מראש!!! שרון!!

תשובה

שלום וברכה!
שיר השירים אינו שיר אהבה בין איש לאישה-בין שלמה לנשותיו אלא זהו שיר קודש חלק מהתנ''ך ואף להלכה נפסק כן שזהו ספר קודש והוא מטמא את הידיים כלומר יש לו קדושה ולכן צריך להיזהר בו. (בזמן שהיו נוהגים דיני טומאה וטהרה ספרי קודש (תורה נביאים כתובים) היו פוסלים במגען את התרומה).

וכן יש מדרש שבו אומר ר' עקיבא שכל הכתובים קודש ושיר השירים קודש קודשים כלומר לא רק שאינו שיר חול שיר אהבה רגיל אלא הוא בדרגת קודש מעל שאר ספרי הכתובים.
ויש עוד מדרשי חז''ל רבים המדברים על קדושתו של שיר השירים ושהוא משל על האהבה בין ריבונו של עולם לכנסת ישראל.
נסכם בדברי הפרשן המפורסם ראב''ע:
"וחלילה חלילה להיות שיר השירים בדברי חשק כי אם על דרך משל ולולי גודל מעלתו לא נכתב בסוד כתבי הקודש"
כל חכמי ישראל מסכימים ששיר השירים הוא משל הבחירה בזוגיות כמשל נובעת מתוך התפיסה של התנ''ך את הזוגיות כקשר של קדושה קשר של עוצמה.
עצם זה שהכניסו את שיר השירים לתנ''ך נובע מתוך קדושתו שהוא מדבר על הקשר בין הקדוש ברוך הוא לכנסת ישראל ושיר אהבה רגיל לא היו מכניסים לתנ''ך.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il
כל טוב!