שירת דבורה וחזקיהו המלך

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 30/01/02 16:56 יז בשבט התשסב

שאלה

כיצד יש להתייחס לעובדה שדוקא דבורה אמרה שירה לאחר נצחונה על סיסרא, ואילו חזקיהו המלך לא אמר שירה, וזאת אע"פ שחזקיה המלך ראה את ישועת ה' כהרף עין,וללא כל מאמץ?

תשובה

דוקא משום כך.
מדרגתו של חזקיה המלך היתה פחותה משל דבורה. על חזקיה נאמר שביטל פריה ורביה מרוב יאוש. ואילו דבורה - למרות יתרונם הגדול של הכנענים, יוצאת למלחמה. הנס בחזקיהו היה יותר גדול (אפילו לא יצא למלחמה. עיין מדרש רבה איכה פתיחתא ל') אך דוקא נבע מחוסר הבטחון בה' שהיה לו. ומסיבה זו גם לא נעשה משיח (ע"פ חז"ל). השירה היא החיבור הנפשי של האדם עם המציאות, עם הנס שקרה לו).

את התשובה כתב צוות שו"ת ישיבת מעלות