שירי יום הזיכרון

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 05/05/14 17:07 ה באייר התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

מותר לשמוע שירים שקשורים ליום הזיכרון?

שמעתי ששירים לא שמחים יכול להיות שמותר

תשובה

שלום
אכן יש מקום לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר. ו[הרוצה להקל רשאי לסמוך על דעה זו ולשמוע שירים רגילים ועצובים ממכשיר חשמלי ביתי, אבל לא ישמעם בקול רם, מפני שעוצמת הקול שממלאת את חלל החדר יוצרת חגיגיות מסוימת.]
ולהרחבה ומקור התשובה ראה בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבת הר ברכה
http://ph.yhb.org.il/05-03-10/
בברכה אייל משה