שירות מילואים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 21/06/07 18:51 ה בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

אני בחור שחוזר בתשובה יותר משנה, אני כרגע לומד בישיבה בירושלים.

קיבלתי שירות מילואים לאיזור יריחו ,האם יש בעייה הלכתית עם האזור או שירות המילואים?

תשובה

שלום רב,
יריחו? היא השער של ארץ ישראל כולה. אם התכוונת לשאול מצד האספקט של גבולות הארץ. אומנם שמעתי על רב כלשהו שאסר להגיע למקומות מסוימים במדינה, אך, לדעתי הוא לא אוסר על קהילתו לנסוע לחו"ל. יש דעות הסוברות שגם כיום הכיבוש של צה"ל מחיל את הקדושה של ארץ ישראל בדומה לימים עברו, וכך לענ"ד הפשט בדהרי הגר"ח מבריסק. לעצם שאלתך לגבי שירות מילואים , אין לדעתי שום בעיה הלכתית, כיון שישנה חובה לשרת בצבא. והגדר של ביטול תורה לא שייך כאן. אם זה פוגע בלימודיך, אז בדומה לסטודנטים ואף יותר מכך, תוכל לתאם את המילואים עם המפקדים, לקצרם או אף לקבוע אותם במידת האפשר על סופי שבוע על מנת שהנזק יהיה מיזערי.

כל טוב
חיים רטיג , ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.