שירות לאומי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/03/09 20:45 כח באדר התשסט

שאלה

מה דעת הרב על שירות לאומי? האם נכון מבחינת צניעות לעשות שירות לאומי?

תשובה

לעקיבא שלום וברכה,

זו מצוה לשרת את האומה.
בד"כ בנים עושים זאת בשירותם הצבאי ומי שלא יכול זו מצווה גדולה שיעשה שירות לאומי.

לגבי בנות זו שאלה שלהן.
גם שם באופן כללי זו מצוה חשובה וצריך למצוא את הדרך ואת המקום לעשות זאת בצניעות ראויה.
יש כמובן בנות שכמעט אינן יוצאות מביתן מטעמי צניעות [בשו"ע זה נקרא נשים חשובות, והכוונה לנשים שאינן יוצאות מביתן וגם לא עובדות מחוץ לביתן] ובמקרה זה עדיף שלא תעשה שירות לאומי. ישנם גם מקרים אחרים בהם עדיף שבת לא תעשה שירות לאומי ואין כאן המקום לפרט.

בברכת חג שמח
דוד לוי