שירה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/12/01 15:15 כג בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני מאד אוהבת לשיר,ואני שרה לילדים שלי בבית, (בני שנה ושלוש שנים) אני יודעת שמי שנמצא מחוץ לביתי מו הסתם שומע אותי.

מה ההלכה בעניין, אם גברים שומעים אותי? והם גם מכירים אותי.תודה.

תשובה

בס"ד

זה טוב מאוד שאת אוהבת לשיר לעצמך או לילדים.

אם יש לך חשש שמישהו שומע אותך ומזהה את קולך תשתדלי להנמיך את קולך או לסגרו את החלון.

מספרים על רב מאוד גדול שהגיע לביתו ועמד בפתח הבית שמן רב ולא נכנס. פגש אותו אחד מחבריו ושאל לסיבת העיכוב, ענה הרב בשעה זו נמצאת בבית אשה שעובדת והיא שרה לעצמה. אם אני אכנס עכשיו היא תפסיק לשיר -וחבל.

שמואל אליהו
.