שירה סביב שולחן שבת

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 21/07/04 21:04 ג באב התשסד

שאלה

כיצד לנהוג ובעלי לא שר סביב שולחן שבת?אני מובילה את הענייןוהדבר מוגבל לזמן טהרה וכשאין אורחים.חשובה לי האוירה של שבת, לעצמי ולחינוך הילדים.כשיש אורחים אני נבוכה מכך שהאוירה היא של ארוחה משפחתית ולא יותר מכך . בעלי לא שר , בין השאר משום שהוא ביישן.

תשובה

שלוםרב
אין ספק שהמצב הנכון והמתוקן יותר הוא שהבעל יוביל את השירה והאישה תצטרף אליו .
נראה שבמצב שלכם הבעל יכול לשיר אבל הבישנות היא המונעת לכן כשי להגיע להבנה מוקדמת בינכם על מספר מוגדר של שירים גם אם הוא קטן אבל העיקר שיהיה בשיתוף פעולה מלא.
כמו כן חשוב שבעליך יאמר יותר דברי תורה ליד שולחן שבת.
מיכאל ברום