שיער עד גיל 3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/11/01 16:40 יד בכסלו התשסב

שאלה

מהו המקור למנהג לפיו יש לגדל שיער לבנים עד גיל 3?

האם טוב, לדעת הרב, להתייעץ עם רבנים בעניין נתינת שם לרך הנולד?

תשובה

לשאלה 1 השער הוא כוח חיים. ראה בענין שמשון. וראה את חיות השדה שכל גופם שער וכוח החיוניות שלהם הוא רב.
אדם צריך חיוניות ולא חיתיות. לכן השער של האדם הוא מדוד שהחיים לא יתפרצו באופן חייתי.
עד גיל שלוש הילד צריך הרבה כוחות חיים וצמיחה ולכן מגדלים לו שער עד גיל זה.

זו הסיבה שנשים מגדלות יותר שער מגברים - שתפקידם להביא לעולם חיים - חוה אם כל חי. וזו הסיבה מפני מה הזקנים מקריחים - כי כוח החיים הולך ואוזל מהם.

לשאלה השניה - כדאי להתיעץ כי יש שמות לא מתאימים ויש להם השפעה על הילד