שיעור תורה כנגד ביקור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/08/09 21:22 ו באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

השבוע הלכתי לבקר את סבתי אחרי שהמון זמן (יותר מחצי שנה) לא ראיתי אותה.לא יוצא לנו להיפגש הרבה פעמים בגלל המרחק נסיעה.

בנוסף לכך, אני רוצה להתחיל ללכת לשיעורי תורה.. שאלתי היא האם להישאר אצל סבתי(היא מאוד רוצה בכך) או לחזור הביתה כדי ללכת לשיעור תורה???

תודה והמשך יום נםלא :)

תשובה

שלום וברכה,

טוב מאד שביקרת את סבתך ואיני מבין כיצד חצי שנה לא עשית זאת. ארץ ישראל קצרה ותוך זמן קצר ניתן להגיע ממטולה לאילת לבקר את סבתא לעיתים קרובות יותר.

שיעור תורה הוא בעיקר שאלה של קביעות.
אם בשלושת החודשים האחרונים לא החסרת אף שיעור - כדאי קביעות לימוד תורה לקצר את הביקור אצל סבתא ולפצות אותה בפעם אחרת [אולי בחול המועד]

אם ביטלת את השיעור מסיבות שונות (פרט לאונס גמור) - נכון יותר להשאר את סבתא שלך על חשבון השיעור ותשב אצלה בבית ותלמד תורה לפחות שעה - אני בטוח שהיא תשמח וביתה יתברך מכך
שנה טובה דוד לוי