שינה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 12/09/11 22:56 יג באלול התשעא

שאלה

שלום אני רגיש מאוד לחום, ומבחינת אקלים מאוד לא פשוט לי כאן, בנוסף אני סטודנט אז בחרתי לעבוד בלילה בשמירה ויוצא שאני יושן בלילה רק בשבת כל השאר אני עובד בלילות, פעם עישנתי וידעתי שזה מביא נזק לי ולסובבי ראו את זה קרינה מרגישים כאב ראש אחרי שיחה ארוכה אבל כעיקרון לא יודיעים בוודאות מה חומרת הנזק, מה עם שינה? מה יקרה אם בנאדם לא ישן שנתיים בלילה? מה היהדות אומרת? שינה בלילה שקולה לשינה ביום? או שעדיף לישון בלילה, תודה.

תשובה

שבוע טוב

איני יודע על 'עמדת היהדות' על שינה בלילה.

מחד, הלילה הוא זמן שינה, 'בשכבך ובקומך'.
מאידך, יש מקורות רבים הרואים בלילה זמן משובח ללימוד תורה ותפילות ועוד.

כמדומני שהטוב ביותר הוא ללכת למעבדת שינה ולראות איך אפשר לשפר את יכולות השינה שלך...

כל טוב

אורי