שימוש במחשב

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 22/06/15 14:26 ה בתמוז התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

אני ילד שפשוט מוצא את עצמי הרבה זמן יושב מול מחשב ולא עושה הרבה אני יודע שזה לא טוב אבל אני פשוט לא יכול להפסיק להיות בלי מחשב. מה אני יכול לעשות כדי להפסיק להשתמש כלכך הרבה זמן ליד מחשב?

תודה רבה

תשובה

לעיתים הדרך להלחם ביצר הרע היא לרתום אותו לקדושה.
ראשית, אל תתייאש ונסה להגביל את עצמך למספר שעות מצומצם ביום. אחרי שאתה עובר את מכסת השעות, נסה להכריח את עצמך להתנתק. גם אם אתה לא מוצא את הכוחות להפסיק, נסה להפוך את הזמן בו אתה מבלה מול המחשב לזמן איכותי יותר ממנו אתה מפיק תועלת. אפשר היום ללמוד הרבה מאוד תורה מול המחשב, לקרוא מאמרים ולצפות בשיעורים. גם כל לימוד מעשיר ומרחיב את הדעת שאינו קשור בהכרח ביהדות, עשוי להיות דרך לתעל את השימוש במחשב למקום פרודוקטיבי יותר.
הכי חשוב, זכור שתשובה אמיתית עושים בצעדים קטנים, עקב בצד אגודל. אל תלחם מלחמות גדולות, תתחיל בתיקון של צעדים קטנים, כפי שכותב הרב קוק באורות התשובה פרק י"ג ו: כשהאדם רוצה, שכל חושיו וכחותיו הפנימיים יתקדשו בבת אחת לפי אותה העליה הרוחנית שבהכרתו כשהיא מתעלה, וכן שכל הפגמים המעשיים יתישרו מיד וישתלמו בתקון מוחלט, לא ימצא לנפשו שוב מעמד ולא יוכל לחזק את רצונו לצעוד על דרך השלמות האמתית. אלא העיקר שהכל בו היא עלית ההכרה, הגברת אור התורה, והתשובה המעשית תהיה סמוכה לה, בתחלה בדברים שלהבא, ואח"כ בדברים שבעבר הנח להתקן, ואח"כ יתרחב החוג גם בדברים שתקונם כבד, וכה ילך הלך ועלה עד אשר יזכה לתקן את הכל : אבל אל יזוז משום דבר מצעידתו הרוחנית ע"פ אותה המדרגה הפנימית שנשמתו בקרבו תובעת אותו.