שימוש בכלים לא טבולים- דחוף

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 04/09/02 02:32 כז באלול התשסב

שאלה

אני חייל שמשרת במוצב מרוחק. אני שייך לצוות קטן שעובד במשמרות. יש אמנם מטבח במוצב, אבל את רוב הארוחות אני אוכל במתחם של הצוות, שמקבל גם אספקה עצמאית בשל שעות העבודה ואופיה.

הצוות מקפיד על שמירת הכשרות, ורוב האוכל נאכל בכל מקרה בכלים חד פעמיים, אבל השתיה נעשית בעיקר בכוסות שחבר'ה הביאו מהבית, בעיקר השתיה החמה.

הכוסות, שרובן ככולן לא יוצרו בארץ, לא נטבלו קרוב לודאי, וזה לא ממש אפשרי להוריד אותן ולטבול, כי זה יקח הרבה זמן, ואלה שהביאו אותן לא יסכימו. יצויין שהן עשויות מזכוכית, חרסינה ומיעוטן מפלסטיק.

הערה: הארכתי בתיאור המציאות, כדי להסביר שזה לא אפשרי להביא את הכלים לטבילה, לדעתי, וכן שהשימוש בהן הוא מרכזי ולא צדדי.

האם מותר להשתמש בהן לאור הנסיבות, והאם יש הבדל בעניין בין חומרי גלם שונים ושימושים שונים?

בתודה,

יגאל.

תשובה

שלום וברכה

כלי חרס ופלסטיק אינם טעונים טבילה לכן תשתמש דווקא בהם.

ה' ישמור אתכם ואת כל חיילי צה"ל