שימוש בטמפונים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 02:15 ז בתשרי התשסג

שאלה

לא נעים לי לשאול, אבל יש שאלות שמטרידות אותי שנים, ולא נעים לי לשאול..

1.אם אסור בשבת להדביק מדבקות, איך מותר לבנות להשתמש בשבת בתחבושות היגייניות.

2. באותו נושא, איך מותר להשתמש בשבת בטמפונים,

בהנחה שצריך לקרוע את העטיפה, וחוצמזה זה יכול לקרוע אותיות (באנגלית?)

3. האם גם לבנות יש איסור הלכתי לחשוב או לדמיין דברים שבינו לבינה.

4. אם התשובה לשאלה הקודמת היא שאסור תמיד,

זה קצת מצחיק..., כי האם גם לזוגות נשואים יש איסור להיזכר,(וכך בעצם להרהר) בדברים מסוג זה, שהם עשו כבר...

סליחה על הבוטות,

נעמי.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בדיוק בשביל זה נועד המדור של השו"ת -כדי שתשאלי.

1)הדבקת תחבושת היגיינית היא ארעי ולכן מותר.
(מאותה סיבה מותר להדביק טיטול לתינוק אך כשמוציאים את הטיטול אסור להדביק כי זה הדבקת קבע ).
2)אפשר לקרוע את עטיפת הטמפון ולא לקרוע את האותיות.
אם יש סוגים של טמפונים שאי אפשר בלי לקרוע אותיות יש להכין אותם מלפני שבת.
3)גם על בנות ישראל חלה החובה והזכות כמו לבני ישראל להיות קדושים.ולא לגרות את היצר הרע בעצמה.

דעי לך כי כוח הדמיון הוא כוח מאוד חיובי באדם.
אם האדם לא היה מדמיין הוא היה מתנוון.
אולם לכל כוח יש את המסגרת בו הוא צריך לפעול,
וגם לכוח הדמיון המיני יש את המסגרת המתאימה ,
יש את הזמנים המתאימים שזה יקרה.

אם עושים דברים וזה לא מתאים אז זה הורס את נפש האדם
מטמא את הנשמה הטהורה ,מכבה את האור האלקי שזורח הנפש פנימה.

4)התשובה הקודמת כבר ענתה על זה.
דעי לך כי בזוגות נשואים ההרהור הוא במסגרת המשפחה בלבד !!
כשבעל ואשה עוזבים אביהם ואמם ודבקים בבשר אחד,
הדבק הזה הוא בגוף ובנשמה ולכן אסור להכניס לתוך הדבק הזה הרהור זר.
זהו החוסן הפנימי של המשפחה מכאן נובעת העוצמה של הקדושה בעם ישראל.

בברכה,

עוזיאל