שימוש בחשמל בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/02 23:45 כה בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

ישנה שאלה שמטרידה אותי וידוע לי שפעם הרב גורן פתר את הבעיה , אבל אני לא בקיאה בפרטים, אשמח אם תוכל לפרט לי על כך:

ככל הידוע לי ישנו איסור להנות מחילול שבת של יהודים. לאור זאת אבקש לברר על סמך אילו סיבות ניתן ההתר להנות משימוש בחשמל בשבת כפי שנהוג היום (שעון שבת וכדומה).

תודה

נטע

תשובה

בס"ד

שלום רב

א] רוב המערכות החשמליות של יצור החשמל בארץ הן אוטומטיות. ורק כאשר יש תקלה מתערבים אנשים לתקן את התקלה.

ב] ההיתר כשיש תקלה הוא בגלל שהתיקון נעשה בהיתר. שהרי מניעת חשמל מכל המדינה או מעיר שלמה יש בו בודאי "פיקוח נפש" ולכן התיקון נעשה בהיתר.

ג] בגלל שיכול להיות שתיקנושלא בהיתר וכד' יש כאלה שמחמירים לא להשתמש בחשמל בשבת מהרשת הארצית ומשתמשים רק במצברים וכד'.

ד] יש מתירים להשתמש בחשמל בליל שבת כיון שזה חשמל שנוצר ביום שישי ונמנעים מלקרוא לאור חשמל בשבת אחר הצהרים לפני השקיעה שזה חשמל שנוצר בשבת.

ברכה והצלחה