שיבוט בני אדם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/12/02 00:35 ז בטבת התשסג

שאלה

מובן לי בוודאות גמורה ששיבוט בני אדם הוא אסור לחלוטין ע"פ התורה, ואין לנו הזכות הזאת כי זהו תפקידו של בורא עולם. אז למה הקב"ה נתן לנו את האפשרות הזאת- למה זה קיים?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שיבוט - משמעותו יצירת ת ע ת י ק י ם זהים של תאים ורקמות ואפילו איברים ויצורים שלמים.
נושא זה החל להתפתח לאחרונה. יש חסרונות ויש יתרונות.
ההנחת היסוד היא שהקב"ה נתן רשות לרופא לרפא , ולהועיל לבני האדם.אין בעצם השימוש בשיבוט פגיעה ח"ו באמונה בבורא העולם .

להרחבה ניתן לעיין באנציקלופדיה הלכתית רפואית ערך תורשה עמוד 596.
ובמאמר של הרב שפרן בתחומין י עמוד 156

עייני ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1462

בברכה,

עוזיאל