שיבוט בני אדם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 04:01 יח בשבט התשסב

שאלה

האם מבחינת התורה\ ההלכה מותר לשבט? או ששיבוט נחשב להתערבות במעשה הבריאה?

תשובה

קשה לומר שהוא אסור - אפשר בהחלט לומר שהוא מסוכן. ובאופן כללי כל דבר מסוכן צריך להיות בידי אנשים אחראים מאוד שלא יקלקלו ושהכוח לא יעביר אותם על דעתם.

מאמרים על זה
The Ethics of Cloning - Daniel Eisenberg, M.D.
שכפול גנטי, הרב י. שילת, תחומין יח עמ' 137.
שיבוט גנטי, הרב י. שפרן, תחומין יח עמ' 150.
1) שיבוט גנטי- תחומין יח', עמ' 137 ו- 150 (וכן בתשובה שכתבנו בנושא בשם: "שיבוט גנטי והשבחת בני אדם על ידי הנדסה גנטית").
קביעת אמהות באם פונדקאית – תחומין ה' עמ' 248 ו –269. תחומין ז' עמ' 266. תחומין יח' עמ' 145 ו- 159

אינצקלופדיה הלכתית רפואית (מאת פרופ' אברהם שטינברג) חלק ב', עמ' 130 .

וכן בסדרת הספרים 'אסיא' העוסקים בענייני רפואה והלכה.
אפשר לעיין גם בתשובה שנכתבה על זה ב

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=120