שחרית מנחה וערבית

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 16/10/11 18:02 יח בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

אם תוכל אשמח שתיתן לי הסברים לגבי תפילת נשים של שחרית מנחה וערבית

אני קוראת ברוך השם את התפילות הללו בשבתות ובחגים בבתי כנסת.

בזמם האחרון יש בי רצון עז בלי נדר לקרוא גם ביום יום.

אך אינני יודעת בדיוק כיצד מתי ומה צריך לקרוא.

למשל הקדיש אותו אומר החזן.. או קטעים שהוא אומר. מה לעשות , האם לומר אותם או לא. ואילו חלקים באופן כללי צריך לקרוא...

תודה רבה תזכה למצוות.

תשובה

שלום רב,
יש קטעים אותם לא אומרים בתפילת יחיד, ואלו הם הקטעים שצריכים מנין. קדיש קדושה, חזרת הש"צ חלקים מהתחנון.
את יכולה לומר ברכות השחר, פסוקי דזימרה, ברכות קריאת שמע (יש הנוהגות שלא לאומרם) ושמונה עשרה, אשרי ובא לציון ועד סוף התפילה.
מחנה אשרי ושמונה עשרה וערבית מהסידור ללא הקדישים. כמו כן, תקבעי לעצמך שאת את מתחייבת להתפלל, דהיינו בלי נדר כדי שלא תהיה כאן קבלה לעתיד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.