שחרור מחבלים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 20/08/06 22:36 כו באב התשסו

שאלה

לכת"ר שלום רב

רציתי לשאול האם ניתן לומר שמעמדו של חייל שונה ממעמדו של שבוי רגיל לענין פדיון שבויים ביותר מכדי דמיו כמו אדם לעצמו או לאשתו או ת"ח או לחדש שכדי שיהיה לחייל מוטיבציה ידע שישוחרר אף ביותר מכדי דמיו

אשמח אם יוכל כת"ר לשלוח אותי למקורות בגמרא ובראשונים

תשובה

אפנה אותך למס' מאמרים שנכתבו בנדון, ומשם תוכל ללמוד את הנושא. ספר מלכות יהודה וישראל לרב יהודה זולדן עמ' 335. בירורים בהלכות פדיון שבויים. הרב יהודה שביב. נועם, יז, צו - קטו. בהלכות פדיון שבויים. הרב יהודה שביב. עלון שבות, ה, גל' כג, 19 - 3, כד, 45 - 29. [תשמ"ט] פדיון שבויים תמורת שחרור מחבלים. אהרן קליינשפיז. בשדה חמד, תשנ"ה, ג - ד, 55 - 51.
הרב דרור