שחק מחשה-ע''ז

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 17:57 יג באב התשסט

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב

ישנו משחק מחשב בסגנון אסטרטגיה, שבו אפשר לבחור עם, והמטרה לפתח עיר וצבא ואיתו להלחם בעם האויב. המשחק נערך בתקופה שבה נלחמו בחיצים וחרבות.

הבעיה, שלכל עם יש אל. ליוונים יש את האלילים שלהם, למצרים- פרעה. אפשר לעבוד אותם. כדי שהמצרים יקבלו ספינקסים מהלכים הם צריכים לבנות פסלים של פרעה. וכן זאוס נותן ליוונים מכת ברק על האויב, בנס.

האם המשחק הזה נכנס לאיסור עבודה זרה?

המשחק הינו משחק מחשב, בונים בנינים במחשב.

תודה רבה לך

תשובה

לדעתי כל משחקי המחשב פסולים ואסורים.

הם מנוונים את הכישורים החברתיים של האדם וגורמים לו לבלות את זמנו כפשוטו מול מחשב.
המשחק בחברה מול אדם אחד או יותר יוצר יחסי חברה מלמד כבוד הדדי [גם דרך ההפסד] וכד' ולכן יש לו מקום.

בברכה
דוד לוי