שחיה מעורבת-דחוף

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 12/06/02 08:33 ב בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב ישראל סמט שלום רב!

אני רגיל לשחות בבריכה מעורבת כבר הרבה זמן ורק לאחרונה נודע לי שאסור לעשות זאת, אבל אני מתבייש מבני משפחתי שיגידו שאני לי "צדיק" ועוד דברים כאלה ורציתי שהרב יתן עצה מה לעשות

בברכה.

תשובה

שלום וברכה.

ראשית, אין לפחד שמא יגידו. תנסה, ואולי לא יגידו.
גם אם יגידו, לכל אדם ישנה זכות להתנהג כפי שהוא מבין שנכון להתנהג.
כמובן שאין זאת אומרת שצריך לבזות אחרים שאינם מתנהגים כמוך, אך אין אתה צריך לשנות את דרכך הנכונה מפני אחרים.
יתכן שגם אלה שלועגים לך, עושים זאת מפני שהם יודעים שהדרך בה בחרת היא הנכונה, והם מתביישים בכך שהם אינם מתנהגים נכון.

כדאי לדעת שכל שינוי שאדם עושה בחייו עלול לגרום לתגובה מלגלגת, אך בסופו של דבר הסביבה מתרגלת לכך, ואפילו מעריכה את העמידה על העקרונות ואת האומץ להשתנות.

נר לרגלך שנן את דברי הרמ"א בתחילת השולחן ערוך:
"ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת."
בהצלחה!

ישראל סמט