שונות

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 08/05/03 14:32 ו באייר התשסג

שאלה

כבוד הרב, השלום והברכה.

ברצוני לספר מעט על עצמי...אני חוזרת בתשובה מזה שנתיים לא הייתי בחורה חילונית מעולם אלא הייתי מסורתית עוד קודם.כיום היות וחזרתי בתשובה לבד והמשפחה עדיין נשארה מסורתית יש הרבה חילוקי דעות בבית, מה שלא גורם לי חס וחלילה לפיקפוק אלא פשוט מקשה עליי.

כל שנות ילדותי הייתי ילדה של ההורים ועכשיו שאני חוזרת בתשובה אני קצת מרגישה כאילו אני מאכזבת אותם ,כאילו הם מצפים ממני שאני אהיה זהה להם.

בסה"כ אני אדם מאוד מאמין ומאוד חזק ומקיימת את המצוות בדבקות רבה.

אך גם כאשר הנושא מגיע לבחירת בן זוג יש קושי היות והורי אינם דתיים.

ברצוני לשמוע את חוות דעתך בנושא ואם תוכל לייעץ לי מה לעשות איפה לקבל חיזוקים ולהתחזק?...ומה עליי לעשות ע"מ להתחבר יותר לחברה.

מצפה בקוצר רוח לתשובה,

בברכת שבת שלום ובשורות טובות

אני

תשובה

ב"ה

רוב שלומות ושבוע טוב
ראי, ישנה ציפיה טבעית מובנת ואף הכרחית של הורים שילדיהם ימשיכו אותם. הדבר נוגע לרצון להמשכיות מערכת הערכים שהוקנתה בבית, וגם החשש מפני שינוי שחלילה וחס יפגע בעוצמתת ומחויבותו של הקשר הורים-ילד. לכן במידה ואת ממשיכה מחויבות זאת {ואף ביתר זאת} ותבטיחי שבן זוגך לעתיד ימשיך קו זה בעז"ה. הרי שאת יכולה להרגיע אותם בכך.
אני ממליץ לך להגיע לשיעורים לצעירים המתקיימים בהרבה מקומות {יש להתעניין}. בנשא של הכרת בן זוג ישנו ארגון חשוב העוסק בכך בשם 'ישפה' - אולי בירושלים. אם לא ניתן לפנות לחיים פלק בישוב עפרה שהוא יוזם ומנהל הארגון.
בברכה
רפי פוירשטין