שונות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 26/05/02 15:31 טו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה!

אני בקשר עם בחור שחזר בתשובה , והכרתי אותו דרך אתר לשידוכים (אתר דתי) באינטרנט.

שאלתי מתחלקת לשני חלקים האחת: האם יש ענייו וזו דרך מקובלת להכיר בחור ?

אני בחורה תורנית מאוד ותמיד הייתי דתיה האם גורם זה יכול להשפיעה על הקשר והאם זה רצוי שבחורה כמוני תהיה בקשר עם בחור שחזר בתשובה?

מה התורה , מה דעתך בנידון?

תודה רבה על ההקשבה ועל זמנך.

בברכה ,

חן.

תשובה

נכון שבחוגים המכונים דתיים וחרדים נהוג להכיר ע"י גורם חיצוני, רב מחנך שמציע לבת להכיר בן זוג . לדרך זו יש יתרון משום שהמידע המוקדם שמקבלת הבת בנוגע לתכונות הבחור, מאפשר לה "למיין" איזו הצעה לקרב ואיזו לדחות ובכך לחסוך מעצמה מפגשים מיותרים הגורמים לה לא אחת עוגמת נפש. כמובן שמידע זה בלתי ניתן להשגה דרך אתר השידוכים באינטרנט.
מאידך, הכרות דרך האינטרנט מונעת מאנשים נוספים מלהיות בסוד העניניים, דבר שמסייע לסלק לחצים מיותרים מהבת, משום שאף אחד אינו יושב על ראשה ומתחקרה מדוע נהגת בפגישה כך, או מדוע החלטת לנטוש.
מכל מקום בין שדרך הכרות זו מקובלת ובין שלא, היות שהיא מותרת מותר לנסותה. גם אביגיל הנביאה הציעה לדוד המלך הצעת נישואין לכשחשה שקרב יומו של נבל בעלה, ולא עוד אלא שהיא היתה היוזמת, אף שהדבר אינו מקובל (שמואל א, כה). לכן אין מניעה מלהפגש דרך אתר השידוכים.
כמו כן אין מניעה מלהפגש עם בחור חוזר בתשובה העומד במקום שצדיקים גמורים אינם עומדים, רק צריך לבדוק שהוא ירא שמיים, בעל מידות טובות, אוהב את התורה וחכמיה.