שומרונים

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 22/03/12 05:02 כח באדר התשעב

שאלה

אני מבקש לבדוק את עניין השומרונים בעין אוביקטבית. הללו אומרים רגלינו דרכו במעמד הר סיני , שמענו את השם מדבר איתנו וקבלנו את הדיברות . כמובן שזו היא גם טענתנו. הללו קושרים עצמם(או יותר נכון אותנו) לפיצול שקרה לטענתם בתקופת הכניסה לארץ .אנו משיכים אותם לתקופה מאוחרת בהרבה .

את השומרונים אנו מחשיבים כבני עם אחר, כך שיש מאבק מי הם בני ישראל הנאמנים והאותנטים.

אם כך נוצרות מספר שאלות :

1)כיצד ניתן לדעת מהי תורת משה האמיתית 2)מהן הלוחות האמתיים ? שלנו או של הטוענים שהיה מופיע בהם לבנות מקדש בהר גריזים?

3)בניין נביאנו הללו יגינו שהם חס ושלום נבאי שקר משום שהם ציוו לעבור את התורה לשיטתם (הר גריזים)

כיצד ניתן לענות על כל אלה בעיינים אוביקטיביות?

תשובה

שלום וברכה!

הדברים כ"כ פשוטים. לנו יש עדויות על מה שאנו טוענים - גם ארכיולוגיים. והוכחות שלהם הרבה יותר מאוחרות ובעייתיות. עובדה היא שתורתינו נשתמרה בכל ארצות הגולה כולל גלות אחרי בית ראשון והם מעטי מעט. כמו כן יש מסורת שמדובר בגרי אריות.

אצלנו בבית המקדש היו לוחות שבאו עוד ממסע במדבר ויש לנו מסורת מה הייתה צורתם, להם אין מסורת כזו.

וניתן להוסיף עוד כהנה וכהנה.

כמו כן, נדמה לי, שכבר כתבתי לך פחות להתעסק בכל הדברים הללו, אלא להעמיק בלימוד תורה ואז תגיע להבנה וליישוב הדברים על לבך בצורה נכונה וטובה יותר.

בברכה,

חיים בריסק