שוב צליית כבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 00:27 כח בשבט התשסב

שאלה

תודה על התשובה הקודמת, אך אם אני צולה אותו על גז, האם צליה על משטח מתכת יבש ללא שמן העשוי מנירוסטה או טפלון האם זה בסדר? האם אני חייב משטח עם חורים? האם לא די בזה שהדם נשרף על משטח לוהט ללא חורים? ואם תוכל גם לכתוב לי את הסיבה לכך כדי שאוכל להסביר מדוע זה כך.

תשובה

מותר לצלות על משטח ללא שוליים כיון שהדם נשרף ואין הכבד מתבשל ביחד עם הדם.
לעומת כלי שיש לו שולים שיש חשש שהדם יצטבר ויהיה כמו מרק או רוטב שבו מתבשל הכבד.